Kdo chtěl zkusit speciality italské kuchyně, nenechal si
v Ostravě ujít Dny italské gastronomie, které uspořádala cestovní kancelář
Válek Tour v hotelu Mamaison Imperial v Ostravě. Do Ostravy přijel
šéfkuchař Rocco Torre z hotelu Villa Scapone z Mattinaty ve slunném
Garganu. Kdo by čekal nabídku těstovina pizzy, byl by překvapen. Rocco Torre
připravil lahůdky jako prosciutto, mořské plody, chutně upravil tuňáka a
těstoviny byly jen doplňkem. Pestrá
nabídka překvapila většinu hostů. Nechyběly ani ochutnávky italských vín, likérů
a sýrů. „Všechny suroviny jsme dovezli z Itálie těsně před gastronomickou
akcí, takže vše bylo čerstvé a Rocco Torre připravil pokrmy přímo v kuchyni
hotelu Imperial," uvedla šéfka cestovní kanceláře Válek Tour Gabriela Válková. I
tálii prezentovala cestovní kancelář také na výstavě Dovolená, Region, která
probíhala na výstavišti Černá louka a vše vyvrcholilo na již 10. reprezantačním
plesu firem Válek group. Ples se konal ve stylu benátského karnevalu.