„Vždyť kopřiva obsahuje vitamín C a prvky jako železo nebo hořčík. Podporuje tvorbu krve a čistí organismus. A v tomto období může být kopřivové pivo dobrou prevencí proti chřipce," mínil sládek.
Kopřivou pivo jen nedochucoval, ale hodinu a půl vařil sedm kilo sušených kopřiv společně s chmelem a sladinou. Pivo získalo nejen výtažky z byliny, ale také zajímavou barvu. „Kopřivy pocházejí z údolí Borová, které se nachází pod Lysou horou. Rostou v neznečištěné přírodě kolem říčky Mohelnice," prozradil Břetislav Skoczek, který kopřivy dodal. Kopřivové pivo je dobré v kombinaci se zvěřinou, tedy s masy s nízkým obsahem tuku.
Sládek uvařil z kopřiv 700 litrů moku, který má nahořklou chuť a temně zelenou barvu. „Pivo je jedenáctistupňové. Možná i proto, že kopřivové pivo je naším v pořadí již jedenáctým speciálním pivem," řekl manažer Zámku Zábřeh Radovan Koudelka. Kromě kopřivového speciálu je na čepu místní specialita - světlý nepasterizovaný ležák a tmavé puškvorcové pivo.
Zábřeh Zábřeh v Ostravě je zmiňován již v roce 1529 jako tvrz. Dnes nabízí zámek komplex ubytovacích služeb ve čtyřhvězdičkové kvalitě, kongresové akce, posezení v zámecké pivnici, restaurantu nebo sklepní vinotéce.