„Navazujeme na rodinnou tradici především kvalitou. Část našich výrobků ve společnosti Beskydské uzeniny vyrábíme podle tradičních rodinných receptů. Takže třeba takovým špekáčkům jsme vrátili jejich původní chuť, i bez přídavku glutamátu a jiných zvýrazňovačů chuti. Tradičním způsobem vyrábíme i naši šunku, kdy necháváme vepřové kýty nejprve vyzrát na kosti a až pak je dále zpracováváme. Díky tomu získá šunka svou typickou chuť, na kterou však někteří lidé už dávno zapomněli," připomenul vnuk zakladatele rodinné firmy Petr Chodura.
Telecí párky podle dědečkovy receptury
Podle tradiční receptury vyrábějí i telecí párky. „Svým zákazníkům je doporučuji už kvůli tomu, že podíl telecího masa při výrobě činí šedesát procent," zmínil Petr Chodura. V nabídce má řeznictví Chodura market nejen kompletní sortiment vepřového a hovězího masa, masných výrobků a uzenářských specialit, ale i různé druhy vybraných pokrmů jako jsou iberijské sušené šunky, vybrané druhy sýra a jiné delikatesy. „V nejbližší době připravujeme obohacení našeho sortiment o nabídku telecího masa a biomasa. To pochází ze speciálního chovu, ve kterém skot pobývá výhradně na pastvinách," doplnil Petr Chodura. Maso je pak vyzrálé a křehké se skvělou chutí.
Jde to i bez "éček"
Část své produkce vyrábí řeznictví bez přidávání tzv. éček. „Osobně si nemyslím, že by byla éčka až tak škodlivá, jak se o nich často píše, protože většina éček jsou látky přírodního původu. A přídatné látky jsou přidávány do výrobků ve velmi malých množstvích, podle přísných norem a jsou proto pro spotřebitele zcela bezpečné a část je jich dokonce pro lidský organismus přínosná. Například kyselina askorbová označovaná jako E 300 má na organismus příznivý vliv, protože se jedná v podstatě o vitamín C, kterého je ve stravě obecně nedostatek. Dalším éčkem je E 330 kyselina citrónová, která je antioxidant a tělu prospívá. Nicméně jsme se rozhodli, že část našich výrobků budeme vyrábět bez jakýchkoliv éček, takže v nich není žádný emulgátor nebo konzervant. Vše jsme nahradili přírodními látkami," zdůraznil Petr Chodura. Bez éček nyní prodává řeznictví Chodura market vídeňské párky nebo vuřty a připravuje rozšíření sortimentu například o vybrané druhy paštik a měkkých salámů. (PR)