Václav Baron uvařil na zámku v Zábřehu již sedm speciálních piv. Skutečnými raritami byly medové pivo, pohankové fitness pivo a naposledy připravil sedmnáctistupňový Svatováclavský ležák, který se vypil během letošních Svatováclavských slavností. Tvořilo jej deset surovin včetně čtyřiceti kilogramů kvalitního jesenického medu. Všechny recepty pocházejí ze středověku, takže hosté zábřežského zámku mají šanci zjistit, jakou chuť měl pivní mok v dávných dobách. Kromě speciálních piv na zámku vaří jedenáctistupňové pivo Pikard.
Nyní v minipivovaru kvasí várka piva, jejíž základ tvoří 400 litrů červeného vína značky modrý portugal. Experiment byl však neplánovaný. „Původně z vína měl vzniknout burčák, jenže kvůli chladu nenastartoval. Proto jsem modrý portugal použil pro přípravu piva. V naší republice se už na zkoušku vařilo pivo z vína, ale nikdy ne z červeného. Takže to bude naše i republiková premiéra," řekl sládek Václav Baron. Speciální vinné pivo se začne čepovat začátkem listopadu.